Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Keresés
Close this search box.
hvac

A szellőző- és elszívórendszer tisztításról és karbantartásról

Az elhanyagolt légcsatornák számos veszély vagy üzemelési probléma forrásai lehetnek függetlenül attól, hogy milyen jellegű, ipari-, kereskedelmi-, egészségügyi- vagy lakóépületben találhatók. Magyarországon sajnos kiemelkedően jellemzőek az elhanyagolt, nem karbantartott szellőzőrendszerek, melyek számos problémát okoznak, mind a helyiségben tartózkodók számára, mind az épületek és az üzletmenet számára.

Ezek közül a legfontosabbak: tűzveszély, egészségügyi problémák, energiahatékonyság.

Egészségügyi kockázat
A nem rendszeresen tisztított szellőzőkben ideálisak a körülmények a baktériumok, gombák, egerek, patkányok szaporodásához. A levegő áramlásával a spórák, baktériumok bekerülnek az emberi szervezetbe, betegségeket (allergia, asztma, legionellózis) idézve elő. Az alkalmazottak többet, hosszabb időre mennek egészségügyi szabadságra.

Közérzeti kockázat
Az ember levegőszükséglete napi 20-22 m3. A rossz minőségű levegő allergiát, rekedtséget, rossz közérzetet okoz. Csökkenti az adott területen dolgozó személy teljesítőképességét.

Tűzveszély
Az összegyűlt por, olaj táplálják az égést. A járatokban felgyülemlett por miatt a tűz futótűzként terjed főleg, hogy folyamatos huzat is elősegíti a gyorsabb terjedést. Az ilyen rendszerekben keletkezett tűz számtalan, főleg panelházi tűzeset kialakulásának és gyors tovább terjedésének okozója.

Energia felhasználás
A folyamatos légáramlást ventillátorok biztosítják. Ezek megfelelő működése alapvető követelmény. A kialakult szennyeződések miatt egyre nagyobb terheléssel működnek. Kialakulhat eltömődés, keresztmetszet csökkenés, galacsinok formájában kialakult akadályok nem csak idő előtti meghibásodást okoznak, hanem jelentős többlet energiafelhasználást is.

Célunk, hogy biztosítsa partnereink telephelyeinek, irodaházainak, egyéb létesítményeinek, illetve munkahelyeinek karbantartó napi, heti, havi és eseti karbantartó takarítását. Cégünk arra törekszik, hogy hozzájáruljon a megrendelőink dolgozóinak, ügyfeleinek jó közérzetéhez, a munkahelyeik jó higiénés állapotának fenntartásához.

Amennyiben nagyobb mennyiséget szeretne rendelni, mint amennyi pillanatnyilag készleten található, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és kérjen ajánlatot az alábbi űrlapon: