Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Keresés
Close this search box.
76688998_123628925781823_3080987449686491136_n

A csővezeték karbantartásról és szennyvízkezelésről

„Ha nem látszik, nem jut eszünkbe”

− A jól működő csatornarendszert gyakran természetesnek vesszük és elfeledkezünk róla. Csak akkor vesszük észre és értjük meg a fontosságát, amikor már túl késő.
A csatornarendszert gyakran természetesnek vesszük. Csak akkor figyelünk oda arra, hogy mennyire fontos, hogy mennyire jól működik, amikor észrevesszük az eldugult csatorna tüneteit, például az elárasztott WC-t, a lassan lefolyó mosogatót vagy a rothadó szagot. Ha valaha is fel kellett nyitnia otthonában egy szennyvízcsövet, hogy eltávolítsa a lefolyóból a szőrszálakat vagy más dugulásokat, valószínűleg észrevette, hogy a csőben csúnya iszapréteg van. Idővel ez a réteg tovább növekszik, ami rontja az egész szennyvízrendszer működését.
− A leggyakoribb megoldás az, hogy az ember elrohan a legközelebbi szupermarketbe, és vesz egy erős lefolyótisztító- és duguláselhárító vegyszert. Bár ezek a termékek pillanatnyilag segítenek, azonban hosszútávon problémát jelentenek. Amikor évente több millió liter kémiai lefolyótisztító kerül a csatornába, jelentős terhet ró a szennyvíztisztító telepekre, és végső soron problémát okoz a környezet számára.
Nem mellesleg az erős vegyszerek rendszeres használata igen károsítja a csöveket, az egész lefolyó vezetékrendszert, melyek később komoly problémákhoz és anyagi károkhoz is vezetnek.

A szennyvízben lévő iszaprétegek kiváltó oka
Az iszapréteg különböző anyagokból alakul ki, amelyek a vízzel együtt kerülnek a csővezetékbe. Ezek közé tartoznak a zsírok, olajok, zsiradékok, hajszálak, szappan- és mosószer-maradványok stb. A szennyvízrendszerek a gravitáción alapulnak, azaz a víz először előre, majd lefelé áramlik. A gyakorlatban a csővezetékeket folyamatosan átöblítik vízzel, de ez önmagában nem elegendő a maradék vagy szerves anyagok eltávolításához a csővezeték felületéről. A zsír messze a legtrükkösebb, mivel nem oldódik vízben, és könnyen megtapad a cső felületén. A lefolyó minden egyes használatakor több anyag halmozódik fel a csövekben. A csővezetékek karbantartása nélkül a réteg idővel egyre vastagabb lesz, végül dugulást, áradást és kellemetlen szagot okoz.

A dugulásos lefolyók elűzik az ügyfeleit
Amikor a szerves hulladék rothadásnak indul, kénhidrogénszag kezd kialakulni. A záptojáshoz hasonló szag nagyon kellemetlen. Vonzza a különböző rovarokat, például a banánlegyeket, ami egyértelmű jele a higiénia hiányának és rossz benyomást kelt bármely otthonról vagy professzionális létesítményről.
− A „ha nem látszik, nem játszik” mondás nem érvényes, amikor a csatornákról beszélünk. Ha az eldugult lefolyók kezeletlenül maradnak, a gondozatlan csövek rothadó szaga mindenütt lappangani kezd. Még a legcsodálatosabb szolgáltatás is észrevétlen marad, ha az ügyfeleket elűzik a rovarok és a rossz szagok.

Végleg vége az új biológiai csatornakarbantartással
Szerencsére léteznek új, fenntartható módszerek a legjellemzőbb lefolyóproblémák végleges megoldására. Az új termékek a biológiai csatornakarbantartáson alapulnak, használat után a csővezetékben csak víz és oxigén marad. − A SmartPipe környezetbarát és teljesen biológiai eredetű termékei végérvényesen megoldják ezeket a problémákat. A termékekben lévő több millió nem génmódosított mikroba, amint bejut a csatornába, aktiválódnak, és szó szerint felfalnak minden útjukba kerülő dugulást.
Egyszerű, gyors és kényelmes használat szinte bárhol ahol a lefolyóproblémák gondot okoznak: háztartási konyhákban, fürdőszobákban, szállodai szobákban stb. Rendszeres használat esetén a termékek nem csupán a dugulást (és a vele járó kellemetlenségeket) hárítják el, hanem tartósan megoldják a problémát, mindezt úgy, hogy könnyen használható, biztonságos, környezetbarát és előrelépést jelent a fenntarthatóság terén.

Amennyiben nagyobb mennyiséget szeretne rendelni, mint amennyi pillanatnyilag készleten található, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és kérjen ajánlatot az alábbi űrlapon: